Rob de Lange

kunstenaar en illustrator

‘Ik bekijk het leven door een kader, ik wil graag vasthouden wat me ontroert.’

Rob de Lange (1958) studeerde af aan hogeschool d’Witte Lelie te Amsterdam, studierichting leraar tekenen en handvaardigheid. Maar het onderwijs is het nooit geworden.

Hij schoolde zich vanaf 1987 om tot illustrator. Door dit werk vergrootte hij zijn kijkvermogen en vaardigheden in de meest uiteenlopende technieken.

Na de geboorte van zijn zoon (1997) maakte hij zijn eerste schilderij, een zelfportret in olieverf. Toen wist hij dat hij verder wilde als schilder. In korte tijd ontwikkelde hij zich tot een realistische kunstenaar die beschikt over een uitstekend vakmanschap en een sterk gevoel voor kleur en lichtval. Zijn belangrijkste inspiratiebronnen zijn de mens en de verf zelf. Dat materiaal en zijn gevoel voor intensiteit zorgen voor een vorm van schilderkunst die uitblinkt in zeggenschap.

De Lange schildert het liefst in acryl. Onderwerpen kiest hij uit het gewone leven: mensen, dagelijkse taferelen, een gesloopt pand, af en toe een stilleven. De laatste jaren ontstaat een drang om binnen zijn realisme de fantasie de vrije loop te laten gaan. Een ontwikkeling die ook weer spannend en intrigerend werk oplevert.

De Lange heeft zijn atelier in de Zaanstreek, Nederland. Hij is te benaderen voor portretopdrachten.